Från Värmland till Oslo!

En tokig östgöte och en go ô gla’ värmlänning är på tur till Oslo för den sista praktiken innan det är dags för examensarbete. Vi tänkte först presentera oss själva lite innan vi visar vår resa och vardag här i Norges huvudstad. Vi går sista året på förpackningsdesignsutbildningen på Broby Grafiska och har valt att studera utomlands sista praktiken, då vi båda är nyfikna på hur det är att bo och jobba i ett annat land.

Vi börjar med den tokiga östgöten som heter Liza. Som den norrman hon är, kände hon att det var dags att återvända till sitt hemland någon gång och vilket gyllene tillfälle om inte nu! Liza ska göra sin praktik på Re_Oslo som är en designbyrå som fokuserar på förpackningsdesign och branding.

Sedan har vi den goa’ ô glae’ värmlänningen Linnea, som tidigare bott i Oslo och nu kände för att göra en favorit i repris. Linnea ska göra sin praktik på Konsis som är en multifunktionsbyrå med huvudfokus på prepress och konstruktion. Tidigare har hon varit på Motherland i Karlstad som är en designbyrå och ville även utveckla sina andra kompetenser!

Här kommer ni få följa oss under våra månader i Oslo och hur det är att ha praktik på två helt olika byråer. Ni kommer även få följa med på lite sidoäventyr på hur livet i Oslo är, vart man äter den godaste maten och vart det finns ett billigt glas vin.

Hade på bade, din gamle sjokolade!

12476011_10154643483893561_1826972469_n
För rolighetens skull så visar vi en någorlunda fin bild från Tysklandsresan
vi gjorde med klassen i September. Om ni har tur, kanske vi berättar om det i ett annat inlägg…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s